Taalverkorten

Hoe zeg je meer met minder woorden? Hoe gebruik je beelden om taal te verkorten? En hoe leer je de kracht van poëzie zien en gebruiken. Want een dichter is expert bij uitstek om beelden op te roepen met minimaal gebruik van taal. In communicatie telt elk woord.

In deze masterclass leer je visueel schrijven en verhalend verbeelden. Je maakt kennis met de inspirerende mogelijkheden van het dichten voor de professionele praktijk. Met behulp van filmpjes, voorbeelden en opdrachten komen verschillende methodes op een speelse wijze aan bod.

Taalverkorting_beeld2

Beperk jezelf en je wordt gedwongen tot creativiteit. Formuleer kort en krachtig, maak van beelden woorden en van woorden beelden. Ontdek de vele mogelijkheden en de humor van taal én beeld.

De masterclass bestaat uit twee bijeenkomsten. De eerste omvat een theoretische inleiding en kennismaking met de verschillende vormen van taalverkorting. Ter voorbereiding van de tweede bijeenkomst krijgen de deelnemers een huiswerkopdracht. Tijdens de tweede bijeenkomst gaan we met de resultaten aan de slag: we onderzoeken hoe je verder met visuele middelen een dubbele verkortingsslag kunt maken.

De masterclass is voor iedereen die meer met minder wil zeggen. Kortom taalverkorten.

Inschrijven: Stuur een e-mail naar info@academyfortextandimage.com o.v.v. Taalverkorten