Stripjournalistiek

In de masterclass Stripjournalistiek leren de deelnemers zelf opvallende, heldere en inzichtelijke stripreportages maken. Wat is de essentie van je verhaal en hoe geef je die het beste weer? Welke visuele middelen kun je gebruiken om je boodschap meerwaarde te geven?

Het medium getekende journalistiek is zeer geschikt om het verhaal te verdiepen en om de menselijke kant achter de nieuwsfeiten uit te lichten. Er ontstaat veel meer reliëf. En het kan uiteraard ook ingezet worden om andere ingewikkelde zaken inzichtelijk te maken. En met het opnemen van visualisaties als infographics en kaarten ontstaat er een krachtig verhaal in getekende vorm. Een verhaal dat informatierijker is, meer impact heeft, beter begrepen wordt en langer worden onthouden.

Eva-Hilhorst-journ_klein1

Deze masterclass bestaat uit 2 dagdelen. Het eerste deel bestaat uit een praktische, interactieve kennismaking met de rijke visuele mogelijkheden van getekende journalistiek. De deelnemers krijgen een huiswerkopdracht ter voorbereiding van de tweede les.

Tijdens de tweede bijeenkomst worden de do’s en don’ts van getekende journalistiek in actieve vorm uitgewerkt, mede op basis van de ervaringen van de huiswerkopdrachten. En er is focus op hoe je je verhaal, je boodschap met visuele middelen als infographics en kaarten kunt versterken.

De masterclass is voor iedereen die een betere, effectievere verslaglegging in tekst én beeld wil.

Inschrijven en meer informatie: stuur een e-mail naar info@academyfortextandimage.com o.v.v. Stripjournalistiek